Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2022

Чергових «фанатів путіна» засуджено на Хмельниччині

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури суд визнав винними двох чоловіків у здійсненні колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).
 
Місцевий житель протягом квітня-червня цього року систематично поширював через персональну сторінку в забороненій соціальній мережі «Однокласники» пабліки, в яких схвалював загарбницькі дії представників збройних формувань рф і органів влади держави-агресора, а також виправдовував дії окупантів.
 
Інший житель Ярмолинеччини, військовий пенсіонер, заядло підтримував “політику путіна”. Спілкуючись в черзі до каси магазину з військовослужбовцями ЗСУ, він публічно заперечив збройну агресію рф проти України.
 
Вироками Хмельницького міськрайонного та Ярмолинецького районного судів колаборантів визнано винними та засуджено. Одного з них позбавили права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування, на 10 років. Інший – позбавлений права обіймати посади або займатись діяльністю в органах управління ЗСУ строком на 10 років.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим відділом Управління СБУ у Хмельницькій області.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 982