Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.10.2022

Збив та залишив помирати: на Хмельниччині судитимуть водія-втікача (ФОТО)

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 39-річного мешканця Шепетівського району за фактом вчинення ДТП зі смертельними наслідками в стані сп’яніння та залишення в небезпеці ( ч.3 ст. 286-1, ч.1 ст.135 КК України).
 
Аварія сталася ввечері 30 червня у селі Понінка Шепетівського району.
 
За даними слідства, водій автомобіля Skoda Octavia, у стані алкогольного сп’яніння, здійснив наїзд на 40-річного пішохода, який рухався в попутному напрямку.
 
У результаті ДТП потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження та помер на місці події, а водій зник.
 
Його затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.  
 
Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на той самий строк.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням поліції ГУНП у Хмельницькій області.
 
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1016