Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2022

У невиконанні рішення суду про накладення арешту на обʼєкт будівництва підозрюється директор товариства забудовника

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури директору одного із товариств міста повідомлено про підозру в умисному невиконанні ухвали суду, що набрала законної сили, вчиненому службовою особою (ч. 2  ст. 382 Кримінального кодексу України).
 
У 2021 році товариству надано дозвіл на будівництво торгового центру у Хмельницькому.
 
Під час будівництва мешканці житлового комплексу напроти помітили на дорозі між їх будинком та будівельним майданчиком тріщини. Асфальтне покриття змістилось у бік ділянки, де кипіло будівництво.
 
Люди почали бити на сполох та звернулись до правоохоронців.
 
Встановлено, що забудовником не враховано можливості втрати несучої здатності ґрунту та руйнування стіни будинку внаслідок зсуву, що призвело до вищевказаних наслідків. Такі дії загрожують подальшим зсувом та несуть небезпеку життю і здоровʼя як робітникам, які працюють у котловані, так і перехожим.
 
Реагуючи на вказані порушення, судом прийнято рішення про накладення арешту на об’єкт будівництва та проведення будівельних робіт.
 
Проте директор товариства забудовника проігнорував рішення суду та продовжив роботи.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області.
 
Довідково: санкція ч. 2 ст. 382 КК України передбачає покарання у виді штрафу від 12750 до 17000 гривень або позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1204