Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2022

На Хмельниччині судитимуть ухилянтів від мобілізації

Прокурори Кам’янець-Подільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти відносно двох жителів Кам’янеччини за фактами ухилення від призову на військову службу (ст. 336 КК України).
 
Встановлено, що двоє чоловіків 27 та 29 років, мешканці сіл Куражин та   Антонівка, перебуваючи на обліку як військовозобов’язані та придатні до військової служби, отримали повістки про необхідність прибуття до військомату для відправки у військо.
 
У визначений день, попри те, що підстав для відстрочки чи звільнення від призову не мали та були попереджені про кримінальну відповідальність за ухилення від призову, вони не прибули для відправки для проходження служби, відтак невдовзі постануть перед судом.
 
Ухилянтам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Кам’янець-Подільського районного управління ГУНП в Хмельницькій області.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 948