Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2022

Переплатив за автобус понад 200 тис грн – повідомлено про підозру колишньому керівнику красилівського комунального підприємства

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури колишньому керівнику одного із комунальних підприємств м. Красилова повідомлено про підозру у службовій недбалості  (ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України).
 
За даними слідства, у 2019 році комунальне підприємство отримало 950 тис на купівлю автобуса для здійснення пасажирських перевезень на території громади.
 
Керівник комунального підприємства підшукав транспортний засіб, однак, не перевіривши ринкову вартість автобуса, придбав його за завищеною на майже 240 тис грн ціною, чим завдав збитків місцевому бюджету на зазначену суму.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП в області за оперативного супроводу управління СБУ та УСР ГУНП у Хмельницькій області.
 
Довідково: санкція ч. 1 ст. 367 КК України передбачає покарання у виді штрафу від 34000 до 68000 грн або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 831