Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2022

Виправдовування збройної агресії РФ проти України – підозрюються троє мешканців Хмельниччини

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури трьом мешканцям області повідомлено про підозру у колабораційній діяльності  (ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).
 
За даними слідства, у березні-травні цього року 57-річний хмельничанин, використовуючи власний акаунт у забороненій соцмережі, неодноразово розповсюджував матеріали, де виправдовував напад рф на Україну. Він поширював у мережі пропагандистські пости щодо підтримки бойовиків так званих «ДНР/ЛНР» та поширював дезінформацію про українських військовослужбовців.
 
Також шепетівчанин поширював на особистій сторінці у тій же забороненій соціальній мережі ворожу пропаганду на підтримку загарбницької політики кремля. Вихваляв загарбників та бойовиків незаконних збройних формувань квазіреспублік «Л/ДНР», захоплювався «тувімскімі бойцамі», які чинили злочини на тимчасово окупованих територіях України.
 
Ще один пенсіонер з Ярмолинець, перебуваючи в черзі в магазині, помітив військовослужбовців та вирішив висловити свою думку щодо війни в державі. Чоловік заявив, що війська рф та росія не проводять будь-яких бойових дій проти України, а хто влаштував війну «надо рассудить».
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими управління СБУ в Хмельницькій області.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 965