Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2022

Вінничанин, який напав на подружжя на Хмельниччині, сяде на 14,5 років – апеляційний суд підтримав позицію прокурорів

За результатами розгляду апеляційної скарги прокуратури  Хмельницьким  апеляційним судом скасовано рішення суду першої інстанції та ухвалено новий вирок, відповідно до якого до 14 років 6 місяців позбавлення волі засуджено жителя Вінницької області за розбійний напад на сім’ю підприємця з Деражні (ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України).
 
Напад стався в серпні 2014 року. О п’ятій ранку 38-річний чоловік із трьома подільниками, одягнені в чорні маски та рукавички, перелізли через паркан домогосподарства підприємця та вдерлися до спальні, де спало подружжя. Нападники одразу забризкали очі своїм жертвам перцевим газом. Однак подружжя не розгубилося й стало чинити опір грабіжникам. На захист батьків стала і їхня донька.
 
Сім’я оборонялася так відчайдушно, що нападники невдовзі просто втекли, залишивши на місці злочину балаклави, бейсболку зі слідами крові, обріз рушниці, ломик, викрутки, газові перцеві балончики, рюкзак із долотом та пристроєм для відкривання замків.
 
Вироком Хмельницького міськрайонного суду обвинуваченого засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, окрім житла.
 
Не погодившись з таким рішенням, прокурори оскаржили його в апеляції.
 
За принципової позиції обласної прокуратури апеляційним судом ухвалено новий вирок, яким його засуджено до 10 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією усього майна, окрім житла.
 
Але так як засудженого притягнуто до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів ще й на території Вінницької області, остаточне покарання йому призначено у виді 14 років 6 місяців в’язниці з конфіскацією усього майна, окрім житла.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 258