Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2022

За вилов риби в період нерестової заборони передбачена кримінальна відповідальність!

З 11 квітня 2022 року на Хмельниччині розпочалась весняно-літня заборона на лов водних біоресурсів.
 
За порушення Правил рибальства в період нересту передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності.
 
Наводимо приклад!
 
За публічного обвинувачення Летичівської окружної прокуратури суд визнав винним 41-річного жителя смт Летичів у незаконному зайнятті рибним промислом (ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України).
 
У квітні минулого року, чоловік здійснив незаконний вилов риби забороненими знаряддями лову на загальну суму понад 5 тис грн.
 
Вироком Летичівського районного суду його засуджено до 1 року обмеження волі за вчинення даного кримінального проступку. Але, так як засуджений раніше притягувався до кримінальної відповідальності, має не зняту судимість, та вчинив кримінальний проступок під час відбування покарання, він проведе 2 роки 3 місяці за ґратами.
 
Окрім того, Хмельницьким рибоохоронним патрулем, із початку весняно-літньої нерестової заборони, нараховано майже 2 млн збитків, спричинених незаконними діями браконьєрів. За 2 фактами розпочато кримінальні провадження.
 
Закликаємо громадян бути відповідальними і дотримуватися Правил рибальства. А також реагувати на факти браконьєрства. Якщо ви стали свідком правопорушення, просимо невідкладно повідомляти Хмельницький рибоохоронний патруль за телефоном «гарячої лінії» відомства: (068) 384 98 10.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1243