Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2022

Збереження культурної спадщини: прокуратура в апеляційній інстанції домоглася відновлення правового статусу пам’ятки архітектури у м. Нетішин

Постановою Сьомого апеляційного адміністративного суду задоволено апеляційну скаргу Хмельницької обласної прокуратури на рішення суду першої інстанції про визнання протиправним та скасування наказу щодо включення Млина, 1910 року у м. Нетішин до Переліку об’єктів культурної спадщини.
 
Встановлено, що зазначена будівля є унікальною для м. Нетішин та однією із двох об’єктів культурної спадщини, що розташовані у місті, а також має історичну та архітектурну цінність.
 
Управлінням культури, національностей та релігій Хмельницької облдержадміністрації даний об’єкт було внесено до Переліку об’єктів культурної спадщини ще у 2013 році.
 
Однак, Хмельницький окружний адміністративний суд скасував даний наказ.
 
Не погодившись з рішенням суду, прокуратура оскаржила його в апеляційному порядку. Постановою Сьомого апеляційного адміністративного суду рішення суду першої інстанції скасовано та відновлено правовий статус Млина, що перебував під охороною держави понад 8 років.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1346