Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2021

3 тисячі доларів США неправомірної вигоди за виділення землі – на Хмельниччині викрито голову ОТГ (ФОТО)

За процесуального керівництва Шепетівської окружної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито голову об’єднаної територіальної громади області.
 

За даними слідства, посадовець вимагав 3 тис доларів США за передачу у приватну власність 6 га землі для ведення особистого селянського господарства.
 

Після одержання цієї суми його затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням) та обрання затриманому запобіжного заходу.
 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють  слідчі Шепетівського районного управління Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області.
 

Протиправну діяльність припинено спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1863