Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2021

За позовом Хмельницької обласної прокуратури припинено неправомірну оренду державного майна вартістю 5,5 млн грн

За результатами розгляду позовної заяви Хмельницької обласної прокуратури рішеннями Господарського суду області визнано недійсними договори оренди державного майна вартістю майже 5,5 млн грн.
 

У 2016 році дочірнім підприємством державної акціонерної компанії у користування приватного підприємства передано частину комбінату хлібопродуктів загальною площею понад 1,8 тис кв м.
 

Повноважень розпоряджатись нерухомістю без відома та погодження Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, а також Регіонального відділення Фонду державного майна України по Хмельницькій області орендар не мав.
 

Разом з тим, державне майно передано суб’єкту господарювання за заниженим розміром орендної плати, без вивчення попиту на право оренди та проведення незалежної оцінки об’єкта.
 

Реагуючи на порушення, прокуратура заявила позовні вимоги про припинення неправомірного використання майна державної власності.
 

Окрім того, як повідомлялось раніше, у квітні цього року за позовом обласної прокуратури визнано недійсним договір оренди іншої частини майна вказаного державного підприємства – цеху по переробці олійних культур площею понад 2,7 тис кв м та вартістю понад 8 млн грн.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1480