Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2021

На Хмельниччині судитимуть колишнього сільського голову, який намагався розтратити комунальні землі вартістю 700 тис грн

Теофіпольським відділом Волочиської окружної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт за фактами замаху на розтрату комунальних земель та службового підроблення, вчинених сільським головою (ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).
 

За даними слідства, посадовець підробив рішення сесії сільської ради про надання у власність дев’яти громадян по 2 га землі, розташованої на території колишнього Теофіпольського району.
 

«При цьому на пленарному засіданні такі питання не піднімались та не обговорювались», - повідомив керівник окружної прокуратури Сергій Стецюк.
 

Згодом підроблені рішення сільської ради були використані для реєстрації права приватної власності на землі, однак спробу неправомірного відчуження ділянок вартістю майже 700 тис грн попереджено накладеним в межах кримінального провадження арештом.
 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області.
 


Довідково: санкція ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1489