Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2021

Керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник розповів про роботу відомства на сесії Хмельницької обласної ради (ФОТО)

Сьогодні, 8 квітня, керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник виступив на сесії Хмельницької обласної ради з інформацією про діяльність органів прокуратури.
 

Очільник відомства розповів про реорганізаційні зміни, які відбулись в органах прокуратури упродовж минулого та поточного років. Зокрема про початок роботи Хмельницької обласної прокуратури та створення на заміну місцевим прокуратурам окружних.
 

З детальною інформацію з цього питання можна ознайомитись за посиланням khmel.gp.gov.ua/ua/news.html
 

Також Олексій Олійник коротко зупинився на результатах роботи органів прокуратури та акцентував увагу на діяльності відомства з пріоритетних напрямків.
 

«Прокурорами минулого року забезпечено процесуальне керівництво у понад 48 тисячах кримінальних проваджень, досудове розслідування у половині з яких закінчено. Результатом належного підтримання працівниками прокуратури публічного обвинувачення стало ухвалення судами 1760 обвинувальних вироків. У цьому році таких вироків уже більше 400», - зауважив він.
 

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави у суді, у минулому році пред’явлено позови на суму більше як 350 млн грн, судами задоволено позови на суму понад 60 млн грн, добровільно відшкодовано 163  млн грн.
 

У цьому році уже заявлено позовів на суму 250 млн грн. За позовами прокурорів судами стягнуто та добровільно відшкодовано відповідачами 47 млн грн.
 

«Упродовж минулого та поточного років виконано позовів на суму близько 80 млн грн, повернуто та попереджено незаконне надання більше 4000 га земель», - зазначив керівник обласної прокуратури.
 

Повна інформація про результати роботи органів прокуратури Хмельницької області за 2020 рік міститься за посиланням khmel.gp.gov.ua/ua/news.html
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1497