Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2021

За перевищення службових повноважень судитимуть інспектора патрульної поліції

Хмельницькою обласною прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалось насильством, застосуванням спеціальних засобів, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування).
 

У січні минулого року під час патрулювання у м. Хмельницькому поліцейський зупинив автомобіль з метою перевірки реєстраційних документів та наявності відповідного посвідчення у водія.
 

Виявилось, що за кермом перебував неповнолітній хмельничанин, який на вимогу правоохоронця категорично відмовився пред’явити посвідчення водія, на підставі чого між ними виникла суперечка.
 

У зв’язку з цим поліцейський, застосовуючи до водія заходи фізичного впливу з метою його затримання за вчинення адмінправопорушення, перевищуючи свої повноваження, завдав затриманому юнаку декілька ударів у спину та шию.
 

У відділку поліції патрульний знову вдарив потерпілого коліном в ділянку паху.
 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводилось слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.
 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1637