Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2021

На Хмельниччині судитимуть учасників організованої злочинної групи, які виготовляли та продавали фальсифікований алкоголь

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, Хмельницької обласної прокуратури затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт за ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204 (збут незаконно виготовлених спирту етилового та алкогольних напоїв, їх зберігання та транспортування з цією метою, вчинені організованою групою осіб), ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення алкогольних напоїв, вчинене організованою групою осіб) Кримінального кодексу України.
 

Як повідомив начальник відділу Михайло Войтюк, досудовим розслідуванням встановлено, що мешканець м. Бар Вінницької області розробив план злочинної діяльності, до якої залучив ще двох мешканців м. Хмельницького.
 

З метою особистого збагачення спільники виготовляли фальсифікат – горілку, віскі та коньяк, які фасували в ПЕТ- пляшки різної ємності.
 

Виготовлену продукцію вони збували, у тому числі на території речового ринку м. Хмельницького.
 

Завдяки вдало спланованій та проведеній спецоперації, під час проведення 10 санкціонованих обшуків за місцями виготовлення та зберігання фальсифікату виявлено та вилучено близько тисячі літрів незаконно виготовленої алкогольної продукції та спирту, а також спеціальне обладнання для їх виготовлення та пакування.
 


Довідково: санкція ч. 2 ст. 204 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1426