Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2021

У Хмельницькій обласній прокуратурі обговорили проблемні питання діяльності правоохоронців у кримінальному провадженні в умовах змін адміністративно-територіального устрою (ФОТО)

Сьогодні, 25 лютого, в обласній прокуратурі, за участі голови Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського та інших представників Хмельниччини у Верховній Раді України – народних депутатів України Володимира Ватраса, Вадима Галайчука, Олексія Жмеринецького, Олени Копанчук, Сергія Мандзія, Ігоря Марчука, першого заступника голови Хмельницької обласної державної адміністрації Сергія Тюріна відбулась спільна нарада керівників правоохоронних органів регіону.
 

«Масштабна реформа територіальних підрозділів поліції та місцевих прокуратур викликала необхідність скоординувати нашу подальшу роботу в умовах сьогодення», - розпочинаючи, зазначив керівник обласної прокуратури Олексій Олійник.
 

Відмінність у територіальній юрисдикції новоутворених підрозділів поліції та окружних прокуратур, які мають розпочати свою роботу через пів місяця, ускладнює процесуальну діяльність сторони обвинувачення у кримінальному провадженні.
 

«Цей фактор також впливає на процес зміни підслідності у кримінальних провадженнях, досудове розслідування у яких триває. Таких проваджень на сьогодні майже 18 тисяч», - додав очільник відомства.
 

Учасники спільної наради обговорили порядок взаємодії органів поліції, прокуратури та суду в межах досудового розслідування кримінальних проваджень, а також шляхи вирішення проблемних питань, які можуть виникати у майбутньому.
 

«Модель роботи правоохоронної системи має бути зручною для людей та забезпечувати захист інтересів кожного громадянина», - підкреслив Денис Монастирський.
 

Парламентарі, у свою чергу, пообіцяли сприяти у забезпеченні ефективного функціонування правоохоронної системи на законодавчому рівні шляхом ініціювання змін до нормативно-правових актів.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1277