Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2021

За принципової позиції прокуратури житель Красилівського району, який до смерті побив односельця, відбуватиме покарання у виді позбавлення волі

За реагування прокуратури Хмельницьким  апеляційним судом скасовано вирок Красилівського районного суду в частині призначення покарання у справі за фактом спричинення смертельних тілесних ушкоджень.


Трагедія сталась у с. Волиця Друга Красилівського району в березні 2017 року.


У результаті проведеного за процесуального керівництва Старокостянтинівської місцевої прокуратури слідчим відділом Красилівського відділу поліції ГУНП в області досудового розслідування встановлено, що, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, 23-річний місцевий мешканець посеред вулиці наніс своєму однолітку удар ногою в голову.


Від отриманої травми молодий чоловік помер в реанімаційному відділенні Красилівської центральної районної лікарні у той же день.


Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого). Вироком районного суду засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі, від відбування якого звільнено із встановленням іспитового строку тривалістю 3 роки.


Вважаючи таке покарання надто м’яким, прокурором рішення суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку.


«За результатами розгляду апеляційної скарги прокурора вирок суду першої інстанції в частині звільнення від відбування покарання з випробуванням Хмельницьким апеляційним судом скасовано», – повідомив начальник  відділу обласної прокуратури Олексій Луговий.


Таким чином винуватець злочину 5 років проведе в установах відбування покарання.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1328