Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2021

За втручання прокуратури у комунальну власність повернуто приміщення котельні у м. Деражня

За позовом Хмельницької місцевої прокуратури у комунальну власність Деражнянської міської територіальної громади повернуто приміщення котельні площею майже 300 кв м та вартістю більше 100 тис грн.
 

Встановлено, що у 2006 році госпрозрахунковим комунальним підприємством Деражнянської міської ради у користування підприємця на умовах оренди передано котельню.
 

Плату за користування нерухомістю сторонами визначено у розмірі майже 11 тис грн у рік, та за узгодженими договором умовами у разі зміни цін та тарифів вона підлягала перегляду.
 

Незважаючи на такі домовленості, суб’єкт господарювання усі пропозиції про її коригування та збільшення ігнорував, так само як і вимоги розірвати договір через ліквідацію комунального підприємства-орендодавця та визнання його банкрутом.
 

Він продовжував використовувати майно за ціною, заниженою майже вдесятеро, що і стало підставою для втручання прокуратури та захисту інтересів держави у суді.
 

Рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано – спірний договір визнано недійсним, а підприємця зобов’язано звільнити орендовану будівлі.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1532