Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2021

Хмельницькою місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом неправомірної передачі землі вартістю 2 млн грн у приватну власність

Місцевою прокуратурою виявлено факт неправомірного відчуження у приватну власність 28 га землі, яка підлягала розподілу між працівниками сільгосппідприємства.
 

У червні 2019 року Головним управлінням Держгеокадастру в області у власність чотирнадцятьох громадян для ведення особистого селянського господарства передано ділянки, розташовані на території Копистинської селищної ради Хмельницького району.
 

Такі рішення прийнято всупереч вимог законодавства та незважаючи на розпочату органом місцевого самоврядування процедуру розподілу земель між власниками земельних паїв – членами раніше діючого сільськогосподарського підприємства.
 

На сьогодні усі чотирнадцять ділянок загальною вартістю близько 2 млн грн відчужено незаконними набувачами на користь однієї фізичної особи.
 

За вказаними фактами Хмельницькою місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), проведення досудового розслідування у якому доручено слідчим районного відділення Хмельницького відділу поліції ГУНП в області.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1356