Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2021

Правоохоронцями Хмельниччини вилучено контрафактних цигарок на 3,5 мільйона гривень (ФОТО)

Завдяки скоординованим Хмельницькою обласною прокуратурою заходам та належно спланованим слідчим (розшуковим) діям працівниками фіскальної служби області спільно із управлінням стратегічних розслідувань Нацполіції в області припинено незаконну діяльність осіб, які займались збутом на території області контрафактної тютюнової продукції.
 

Так, обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, яке розслідується слідчим управлінням Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області за ч. 1 ст. 204, ч. 1 ст. 199 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання з метою збуту та збут підакцизних товарів, а також виготовлення, зберігання, придбання з метою використання при продажу товарів марок акцизного податку).
 

Встановлено, що двоє місцевих жителів, з метою незаконного збагачення, придбавали та в подальшому через розгалужену мережу торгових точок в обласному центрі збували контрафактні цигарки.
 

Фальсифікат під виглядом відомих світових брендів та інших виробників реалізовувався з підробленими марками акцизного податку та без них.
 

«Завдяки вдало спланованій та проведеній спецоперації, під час проведення 9 санкціонованих обшуків за місцями зберігання та збуту фігурантами контрафактної тютюнової продукції виявлено та з незаконного обігу вилучено понад 79 тис пачок фальсифікованих тютюнових виробів», - повідомив начальник відділу обласної прокуратури Олег Львовський.
 

Орієнтовна вартість вилученої продукції становить понад 3,5 млн грн.
 

Наразі проводиться комплекс слідчих (розшукових) дій з метою встановлення усіх обставин кримінального правопорушення.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1552