Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2020

Повідомлено про підозру чотирьом учасникам злочинної групи, які вчинили квартирні крадіжки майже на 700 тис грн (ФОТО)

Завдяки скоординованим обласною прокуратурою заходам та належно спланованим слідчим (розшуковим) діям, правоохоронцями викрито чотирьох хмельничан, які вчиняли квартирні крадіжки.
 

У ході досудового розслідування, яке за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області здійснюється слідчим управлінням ГУНП в області, встановлено, що з метою незаконного збагачення 45-річний місцевий мешканець організував стійке злочинне об’єднання – організовану групу, до складу якої залучив ще трьох своїх знайомих.
 

Викрито спільників після чергової квартирної крадіжки в обласному центрі.
 

Під час обшуків, проведених за місцем проживання зловмисників, виявлено речі, здобуті злочинним шляхом, а також наркотичні засоби та боєприпаси до нарізної вогнепальної зброї.
 

Наразі правоохоронцями встановлено причетність викритих осіб до вчинення ще чотирьох крадіжок з помешкань у м. Хмельницькому та Хмельницькому районі.
 

Як повідомив начальник відділу обласної прокуратури Михайло Войтюк, загальна вартість викраденого учасниками злочинного угрупування складає понад 667 тис грн.
 

Вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження із бойовими припасами), ч. 1 ст. 309 (незаконне зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), ч. 2 ст. 307 (незаконне зберігання з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ст. 198 (отримання, зберігання та збут майна, одержаного злочинним шляхом), ч. 5 ст. 185 (крадіжка, вчинена організованою групою, у великих розмірах, поєднана з проникненням у житло) Кримінального кодексу України.
 

Усім чотирьом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 

Стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на з’ясування усіх обставин вчинених кримінальних правопорушень та завершення досудового розслідування.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1424