Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2020

За позовом Хмельницької обласної прокуратури припинено неправомірне використання водойми, яка забезпечує водопостачання мешканців міста Полонне

Органами прокуратури проводиться системна робота щодо виявлення та усунення порушень під час використання об’єктів державного майна.
 

За результатами розгляду позову Хмельницької обласної прокуратури судом прийнято рішення про визнання недійсним договору оренди державного майна – гідротехнічної споруди водойми ставу «Гамарня».
 

Так, у 2018 році Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Хмельницькій області у користування фізичної особи-підприємця передано гідротехнічні споруди рибогосподарської технологічної водойми, розташовані у с. Новоселиця на території Полонської міської ОТГ.
 

Вказана нерухомість, яка перебуває на балансі державного підприємства, орендована для здійснення аквакультури, тобто рибогосподарської діяльності.
 

Ці гідроспоруди вартістю більше чверті мільйона гривень призначені для управління водними ресурсами – водоймою ставу «Гамарня» на р. Хомора, а тому фактично підприємцем використовується і 70 га землі водного фонду.
 

Однак прокуратурою встановлено, що всупереч вимогам законодавства споруди передано в оренду самостійно, а не у комплексі з цією земельною ділянкою.
 

Окрім того, вказана водойма забезпечує централізоване водопостачання міста Полонне, а тому відповідно до вимог Водного кодексу України не може використовуватись для рибогосподарських потреб.
 

З метою захисту інтересів держави та усунення вказаних порушень обласною прокуратурою пред’явлено відповідний позов, а рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та його задоволено.
 

Таким чином незаконне користування нерухомістю державної власності припинено.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1719