Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2020

Винуватця дорожньо-транспортної пригоди у м. Деражня, внаслідок якої загинуло двоє чоловіків, засуджено до 7 років позбавлення волі

Працівниками Хмельницької місцевої прокуратури в суді доведено вину мешканця м. Бар Вінницької області у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило летальні наслідки.
 

Дорожньо-транспортна пригода сталась у липні 2016 року в м. Деражня.
 

Досудовим розслідуванням встановлено, що водій мотоцикла «KAWASAKI ZZR», перевищивши допустиму в межах населеного пункту швидкість дорожнього руху, не впорався з керуванням та допустив зіткнення зі скутером «HONDA».
 

Внаслідок цього водій скутера загинув на місці події, а його пасажир від отриманих травм помер у районній лікарні.
 

Під час судового розгляду обвинувачений свою вину не визнав, а свідки підтвердили, що винуватець трагедії ще до цієї дорожньо-транспортної пригоди  зухвало відносився до додержання швидкісного режиму під час керування своїм транспортним засобом.
 

На підставі зібраних та наданих до суду доказів стороною обвинувачення повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286  Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель двох осіб).
 

«Вироком Віньковецького районного суду засудженому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 2 роки 6 місяців», - повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1760