Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2020

Правоохоронцями Хмельниччини викрито жителя м. Славута, який під виглядом неіснуючих боргів вимагав грошові кошти у місцевих мешканців (ФОТО)

За ефективного процесуального керівництва галузевого відділу Хмельницької обласної прокуратури, працівниками слідчого управління ГУНП в області спільно із співробітниками управління стратегічних розслідувань в області ДСР Національної поліції України та підрозділів кримінальної поліції ГУНП в Хмельницькій області, в результаті проведення комплексу негласних слідчих (розшукових) дій в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України, викрито мешканця м. Славута, який займався вимаганням грошових коштів.
 

Правоохоронцями задокументовано факти вимагання у різних громадян 5, 8 та 9 тис доларів США відповідно. При цьому зловмисником ці суми постійно збільшувались нібито через штрафні санкції за несвоєчасне виконання вимог.
 

Свої вимоги супроводжував погрозами застосування насильства.
 

Після передачі одним із потерпілих частини коштів у сумі 5 тис грн вимагача було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 

Наразі вирішується питання щодо повідомлення вказаній особі про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене повторно), та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 

У кримінальному провадженні тривають слідчі дії.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2004