Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2020

Олексій Олійник розповів про роботу Хмельницької обласної прокуратури з основних напрямів діяльності (ФОТО)

Сьогодні, 19 листопада, у Хмельницькій обласній прокуратурі відбулась пресконференція керівництва з питань діяльності органів прокуратури на основних напрямах.
 

Захід відбувся під головуванням очільника відомства – Олексія Олійника, який познайомив присутніх зі своїми заступниками та розповів про початок роботи обласної прокуратури.
 

Олексій Леонідович розповів про реформу органів прокуратури та процес атестації, який вже пройшли працівники обласної та на теперішній час  проходять місцеві прокуратури.
 

«Пишаюсь своїми колегами», - наголосив керівник обласної прокуратури, адже на рівні держави Хмельницька область показали найкращий результат – 88 % прокурорів регіонального рівня успішно справилися з завданнями, які перед ними стояли, підтвердили свою доброчесність та  професійність. Тепер вони працюють у Хмельницькій обласній прокуратурі, яка розпочала свою роботу 11 вересня цього року.
 

Про наполегливу та кропітку роботу органів прокуратури на напрямку представництва інтересів держави у суді розповів представникам ЗМІ перший заступник керівника обласної прокуратури Сергій Гриценко.
 

«На захист інтересів держави органами прокуратури області цьогоріч заявлено позовів на суму 326 млн грн, судами уже розглянуто та задоволено позови на 25 млн грн, відповідачами добровільно виконано вимоги на суму 145 млн грн. Повернуто та попереджено незаконне надання більше 3 тис га земель. Реально виконано рішень більш як на 26 млн грн», - підкреслив керівник.
 

Звернуто увагу і на роботу, спрямовану на захист інтересів дітей.
 

Зокрема, завдяки злагодженій діяльності правоохоронців майже на 22 % знижено ріст підліткової злочинності. При притягненні до кримінальної відповідальності неповнолітніх не допущено випадків порушення їх прав.
 

Ефективно захищали органи прокуратури інтереси держави у сфері охорони дитинства засобами представницького характеру.
 

Як повідомив заступник керівника обласної прокуратури Олександр Самбір, на вказаному напрямку прокурорами заявлено 37 позовів на суму 19,5 млн грн, з яких вимоги на суму майже 9 млн грн уже розглянуто та задоволено судами та 13 млн грн добровільно відшкодовано.
 

Заступник керівника обласної прокуратури Денис Сірик розповів, що зусилля правоохоронців спрямовано на викриття корупційних кримінальних правопорушень, насамперед серед осіб, уповноважених на виконання функцій держави.
 

Загалом, упродовж 10 місяців поточного  року до суду скеровано обвинувальні акти у 52 корупційних кримінальних провадженнях, досудове розслідування у яких здійснювалось органами поліції.
 

«Особливу увагу органи прокуратури приділяють доведенню вини корупціонерів у судах та призначенню їм справедливого покарання.
 

За принципової позиції державних обвинувачів цьогоріч в суді доведено вину 20 корупціонерів, 2 особи засуджено до реальної міри покарання у виді позбавлення волі», - зазначив Олексій Олійник.
 

Також він закликав громадян та жителів нашого краю звертатися до правоохоронних органів за кожним фактом вимагання хабара і додав, що реакція правоохоронців на такі повідомлення буде миттєвою.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2427