Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2020

За втручання прокуратури навчальному закладу на Хмельниччині повернуто земельну ділянку вартістю понад 300 тис грн

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин та охорони дитинства.
 

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено факт незаконного використання приватним агровиробником земель, наданих державою у постійне користування ліцею.
 

Встановлено, що між навчальним закладом та фермерським господарством укладено договір соціального партнерства, відповідно до якого у користування суб’єкта господарювання передано земельну ділянку площею 10 га, розташовану за межами с. Велика Боровиця Білогірського району.
 

Під виглядом цього правочину насправді приховано оренду землі та у порушення вимог законодавства земельна ділянка фактично використовувалась фермерським господарством для отримання прибутку.
 

Окрім цього, повноважень розпоряджатись цією землею, за відсутністю рішення відповідного органу влади та без проведення аукціону, ліцей не мав.
 

«Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати вказаний договір недійсним та звільнити земельну ділянку», - повідомив керівник місцевої прокуратури Василь Сліпець.
 

Під час судового розгляду позову відповідачами договірні відносини розірвано та неправомірне використання землі вартістю більше 300 тис грн припинено.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1551