Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2020

За втручання прокуратури на Хмельниччині припинено неправомірне використання землі державної власності вартістю більше 7 млн грн

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин.


В межах реалізації представницьких повноважень Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено порушення при використанні землі на території Старокостянтинівського району.


Встановлено, що Старокостянтинівською райдержадміністрацією у 2018 році неправомірно, всупереч вимогам земельного законодавства в оренду одному з сільськогосподарських підприємств передано сім земельних ділянок загальною площею 124 га.


При прийнятті зазначеного розпорядження та укладенні договорів оренди райдержадміністрація перевищила свої повноваження та без проведення земельних торгів передала ділянки у користування як землі нерозподілених (невитребуваних) паїв.


Разом з тим, вказані землі до цієї категорії не належать та виключені із площ, що підлягали розподілу.


Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до господарського суду Хмельницької області з вимогами про визнання незаконним та скасування розпорядження голови районної державної адміністрації, а також визнання договорів оренди землі вартістю близько 7,3 млн грн недійсними.
 
 
Під час судового розгляду справи відповідачами вказані порушення усунуто та договори оренди розірвано. 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1691