Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2020

Винуватця дорожньо-транспортної пригоди у Летичівському районі, внаслідок якої один пасажир загинув, а інший отримав тяжкі тілесні ушкодження, засуджено до 3 років 6 місяців позбавлення волі

Працівниками галузевого відділу Хмельницької обласної прокуратури в суді доведено вину водія у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило летальні наслідки.
 

Дорожньо-транспортна пригода сталась у серпні минулого року в смт Летичів.
 

Досудовим розслідуванням встановлено, що водій автомобіля марки «Audi100», в салоні якого перебувало четверо пасажирів, рухаючись в межах населеного пункту зі швидкістю близько 100 кілометрів за годину, не впорався з керуванням, виїхав за межі проїзної частини, де допустив зіткнення транспортного засобу з електроопорою.
 

Внаслідок цього 20-річний пасажир отримав тяжкі тілесні ушкодження, а 21-річна пасажирка –  тілесні ушкодження, які стали причиною її смерті.
 

Окрім того, встановлено, що винуватець дорожньо-транспортної пригоди керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286  Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого та заподіяли потерпілому тяжкі тілесні ушкодження).
 

Вироком Старосинявського районного суду засудженому призначено покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1631