Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2020

За втручанням прокуратури навчальному закладу на Хмельниччині повернуто 165 га землі вартістю 5,3 млн грн

За позовом Городоцької місцевої прокуратури у користування професійного аграрного ліцею повернуто 165 га землі вартістю 5,3 млн грн.
 

Підставою для реагування органів прокуратури стало виявлення факту неправомірного використання приватним агровиробником землі, що на праві постійного користування надана державному навчальному закладу.
 

Встановлено, що між закладом освіти та одним із приватних підприємств укладено договір, відповідно до якого суб’єкту господарювання у користування передано землі площею 165 га та вартістю понад 5,3 млн грн.
 

Укладенням цього правочину сторони насправді приховали оренду землі.
 

Разом з тим, повноважень розпоряджатись зазначеними земельними ділянками за відсутності рішення відповідного органу виконавчої влади та без проведення аукціону навчальний заклад не мав.
 

Як повідомив керівник Городоцької місцевої прокуратури Сергій Стецюк, враховуючи виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства, місцева прокуратура звернулась до господарського суду Хмельницької області з вимогами про визнання вказаного договору недійсним та звільнення земельної ділянки закладу освіти.
 

Під час судового розгляду справи договірні відносини між сторонами розірвано, а неправомірне використання землі припинено у добровільному порядку.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1749