Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2020

На Хмельниччині за вимагання та одержання неправомірної вигоди головного державного інспектора Управління Держпраці в області засуджено до 5 років позбавлення волі

Прокурорами Старокостянтинівської місцевої прокуратури в суді доведено вину головного державного інспектора Управління Держпраці в області у вчиненні корупційного правопорушення.
 

У 2018 році, за процесуального керівництва Старокостянтинівської місцевої прокуратури, співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України спільно із слідчими слідчого відділу Красилівського відділу поліції ГУНП в області, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди.
 

Встановлено, що посадовець органу контролю своє нереагування на виявлені порушення трудового законодавства «оцінив» у 5 тис грн. У разі невиконання цих вимог, інспектор погрожував фізичній особі-підприємцю, діяльність якого перевіряв, накладенням штрафних санкцій та повідомленням про виявлені порушення трудового законодавства правоохоронних органів.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Василь Сліпець, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням).
 

Вироком Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області, який наразі законної сили не набрав і може бути оскаржений в апеляційному порядку, засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати організаційно-розпорядчі посади чи займатись такою діяльністю  строком на 1 рік, з конфіскацією майна.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2014