Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2020

За позовом Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури комунальне підприємство додатково отримає пів тонни пального

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою виявлено порушення законодавства при проведенні публічних закупівель паливно-мастильних матеріалів.
 

Встановлено, що у 2018 році тендерним комітетом комунального підприємства Кам’янець-Подільської міської ради проведено процедуру закупівлі та із переможцем відкритих торгів укладено договір про закупівлю за бюджетні кошти 15,5 тис літрів бензину марки А-92 та дизельного палива.
 

Відповідно до умов вказаного правочину загальна вартість товарної продукції склала більше 400 тис грн.
 

Водночас, після проведення відкритих торгів, всупереч норм Закону України «Про публічні закупівлі» та положень укладеного договору, без будь-яких належних на те підстав, між замовником та постачальником укладено додаткову угоду, якою загальний обсяг пального, що планувалось закупити зменшено, чим протиправно збільшено ціну за одиницю товару.
 

Враховуючи загрозу порушення економічних інтересів держави внаслідок укладення незаконного правочину, вжито заходів до захисту інтересів держави та за позовом місцевої прокуратури зазначену додаткову угоду судом визнано недійсною.
 

Незважаючи на вказане рішення суду, замовнику так і не поставлено частину товару, а тому місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про зобов’язання постачальника виконати умови договору в повному обсязі.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Олександр Гончар, рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
 

Відтак, постачальника зобов’язано здійснити допоставку комунальному підприємству більше пів тонни пального.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1564