Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2020

За порушення вимог фінансового контролю працівник державного підприємства заплатить штраф

Законодавство передбачає обов’язок осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відкрито звітувати перед суспільством про свої доходи та витрати шляхом заповнення декларації на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.
 

Прокуратура, як спеціально уповноважений суб’єкт у сфері протидії корупції, у взаємодії з іншими правоохоронними органами Хмельниччини постійно здійснює моніторинг державних реєстрів, баз даних державних органів, аналізує інформацію з інших джерел з метою виявлення корупційних правопорушень та правопорушень, пов’язаних з корупцією, службовими та посадовими особами різних рівнів.
 

Так, за принципової позиції прокурорів у суді в повному обсязі доведено вину головного інженера державного підприємства, який будучи суб’єктом декларування, упродовж трьох років не виконував відповідних вимог фінансового контролю та не подавав необхідні декларації.
 

Постановою Дунаєвецького районного суду Хмельницької області працівника державного підприємства визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю).
 

На нього накладено штраф у розмірі 1190 грн.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1567