Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2020

У Хмельницькій обласній прокуратурі із представниками Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини обговорено напрями співпраці у сфері захисту прав і свобод людини (ФОТО)

Сьогодні, 7 жовтня, у Хмельницькій обласній прокуратурі відбулась робоча зустріч із представниками Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, на якій обговорено напрями співпраці у сфері захисту прав і свобод людини.
 

Основні напрямки такого співробітництва між органами прокуратури та Офісом Омбудсмана закріплено Меморандумом, підписаним Іриною Венедіктовою та Людмилою Денісовою 1 липня 2020 року.
 

На виконання положень вказаного Меморандуму заступник керівника обласної прокуратури Олександр Самбір разом із представником Уповноваженого Верховної ради України з прав людини у центральних областях Валерієм Ольховим та регіональним представником Уповноваженого Верховної ради України з прав людини в Хмельницькій області Оксаною Кізаєвою узгодили спільний план заходів щодо дотримання прав ув’язнених та засуджених у закладах пенітенціарної системи Хмельниччини.
 

Олександр Самбір поінформував запрошених про результати роботи органів прокуратури з нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.
 

Цьогоріч за результатами наглядових заходів на цьому напрямі прокурорами внесено понад 330 документів реагування, до відповідальності притягнуто близько 150 працівників кримінально-виконавчої служби, органів національної поліції та інших посадових осіб. Відповідні заходи реагування вживались і за результатами моніторингових візитів представників Омбудсмана.
 

«Впевнений, що наша спільна робота і надалі сприятиме попередженню вчинення, виявленню та оперативному припиненню порушень в діяльності правоохоронних органів, запобіганню катуванням, нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню або покаранню», - підкреслив Олександр Ігорович.
 

Сторони домовились про систематичний обмін інформацією про розгляд звернень щодо дій або бездіяльності службових осіб місць несвободи, спільну діяльність під час перевірок та моніторингу, а також обмін досвідом під час проведення навчально-методичних заходів.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1763