Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2020

На Хмельниччині особу, яка шляхом підкупу слідчого поліції намагалась повернути арештований автомобіль, засуджено до 5 років позбавлення волі

У жовтні 2018 року за процесуального керівництва Старокостянтинівської місцевої прокуратури та у взаємодії із працівниками Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України задокументовано факт надання неправомірної вигоди правоохоронцю.
 

Намагаючись повернути автомобіль, який вилучено працівниками поліції у зв’язку із його використанням у злочинній діяльності, житель Тернопільщини запропонував слідчій Красилівського відділу поліції ГУНП в області неправомірну вигоду.
 

Про таку пропозицію працівниця правоохоронного органу повідомила своє керівництво та за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження.
 

Під час передачі неправомірної вигоди в розмірі 100 доларів США громадянина затримано в порядку ст. 208 КПК України, а кошти вилучено.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Сергій Комонюк, стороною обвинувачення у суді доведено вину особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище).
 

Засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також відповідно до вироку суду застосовано спеціальну конфіскацію у власність держави коштів неправомірної вигоди.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1757