Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.08.2020

На Хмельниччині судитимуть групу осіб, яка вчиняла розбійні напади на іноземців

Хмельницькою місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт відносно трьох хмельничан та жительки Хмельницького району, підозрюваних у вчиненні розбійного нападу на іноземця.
 

Досудовим розслідуванням, проведеним за процесуального керівництва місцевої прокуратури Хмельницьким відділом поліції ГУНП в області, встановлено, що зловмисники «працювали» за заздалегідь продуманою схемою – потенційних жертв підшуковували на одному із сайтів знайомств, а потім призначали їм побачення.
 

У квітні цього року правоохоронцями їх викрито після вчинення розбійного нападу на громадянина Туреччини.
 

У день зустрічі, коли потерпілий відчинив двері аби впустити до квартири свою нову знайому, вона прийшла не сама, а разом зі спільниками. Молодики увірвались у житло та, з метою заволодіння майном, почали наносити йому численні удари.
 

Чоловік, у свою чергу, зумів подолати опір нападників, які були змушені втекти з місця злочину.
 

Окрім цього, встановлено, що двоє підозрюваних у березні цього року вчинили інший розбійний напад. Вони заподіяли потерпілому тілесні ушкодження та заволоділи його грошовими коштами в сумі 1500 грн.
 

Як повідомив перший заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Павло Маслюк, за результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаними особами кримінального правопорушення, передбаченого ч. ч. 2, 3 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, повторно та поєднаний з проникненням у житло).
 

Усім підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.
 

Довідково: санкція ч. 3 ст. 187 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1835