Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2020

У прокуратурі області відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів Хмельниччини (ФОТО)

Сьогодні, 6 серпня, у прокуратурі Хмельницької області відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів регіону, на якій обговорено стан попередження та протидії злочинності.

У роботі заходу прийняли участь голова Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитро Габінет, голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний, керівники відповідних підрозділів правоохоронних органів,  а також апарату прокуратури області.

На початку наради прокурор області Олег Синишин відзначив, що завдяки ефективній взаємодії усіх правоохоронних органів, виконанню ними узгоджених спільних заходів, а також у співпраці із громадськістю забезпечено зміцнення законності в регіоні.

Так, рівень злочинності в області є нижчим від загальнодержавного. Зменшилась кількість тяжких злочинів. Знизилось число злочинів проти власності, в т.ч. крадіжок, грабежів, розбоїв та шахрайств.

Зросла результативність протидії злочинам у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та у сфері господарської діяльності.

Вжитими спільними заходами більш як на чверть досягнуто зменшення рівня підліткової злочинності.

У першому півріччі 2020 року за результатами досудового розслідування кримінальних проваджень за фактами вчинення корупційних злочинів до суду направлено  обвинувальні акти стосовно 39 осіб.

Загалом, органами досудового розслідування до суду скеровано понад 1,7 тис. обвинувальних актів у кримінальних провадженнях. Результатом роботи правоохоронців є ухвалення судами більше 1 тис. обвинувальних вироків.

Завдяки вжитим правоохоронцями області спільним заходам посилено боротьбу з організованою злочинністю. Належна координаційна діяльність сприяла викриттю 6-ти організованих злочинних груп. Як наслідок, до суду направлено 6 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях даної категорії відносно 21 особи.

Також прокуратурою області до суду скеровано 7 обвинувальних актів  у кримінальних провадженнях за фактами участі громадян України у складі незаконних збройних формувань «ЛНР» та «ДНР».

Попри позитивні тенденції, основною темою для обговорення стали існуючі в регіоні проблеми у сфері протидії злочинності.

Прокурор області акцентував увагу на головних пріоритетах у роботі та наголосив на необхідності посилення протидії корупційним проявам, незаконним оборудкам із землею, надрами та лісовими ресурсами, зловживанням у бюджетній сфері, у т.ч. під час використання коштів, виділених на ремонт та будівництво доріг, протидії незаконному обігу наркотиків, насамперед їх збуту, незаконному обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин, припиненню діяльності нелегальних автозаправних станцій тощо.

Під час обговорення усіх проблемних питань учасники наради надали свої конструктивні пропозиції, які стали основою для прийняття комплексу додаткових узгоджених заходів для зміцнення законності та попередження злочинності на Хмельниччині.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області
 

кількість переглядів: 1912