Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2020

На Хмельниччині за шахрайство засуджено інженера технічного нагляду

Працівниками Старокостянтинівської місцевої прокуратури у суді доведено вину інженера технічного нагляду, який вчинив шахрайство.
 

Досудовим розслідуванням, проведеним за процесуального керівництва місцевої прокуратури слідчими Теофіпольського відділення Красилівського відділу ГУНП в області, встановлено, що між чоловіком та Теофіпольською селищною радою укладено договори на здійснення нагляду за капітальним ремонтом двох вулиць у смт Теофіполь. Вартість послуг інженера склала більше 35 тис грн.
 

Виявилось, що його кваліфікаційний сертифікат не дозволяє проводити технічний нагляд за будівництвом доріг. Однак, зловмисник цю інформацію приховав та протиправно заволодів бюджетними коштами.
 

Внаслідок цього інтересам держави завдано шкоду на відповідну суму.
 

Як повідомив заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Ігор Барахтенко, вироком Теофіпольського районного суду Хмельницької області вказану особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене повторно).
 

В межах санкції вказаної статті засудженому, котрий відшкодував  завдані кримінальним правопорушенням збитки, призначено покарання у виді штрафу.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2066