Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2020

На Хмельниччині повідомлено про підозру трьом членам організованої злочинної групи, які незаконно виготовили та реалізовували фальсифікований алкоголь на суму більше 1,7 млн грн

Завдяки скоординованим прокуратурою області заходам та належно спланованим слідчим (розшуковим) діям, працівниками правоохоронних органів області у березні цього року викрито та припинено протиправну діяльність організованої групи, члени якої незаконно виготовляли та реалізовували фальсифікований алкоголь.
 

За вказаним фактом, за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області проводиться досудове розслідування.
 

Встановлено, що троє мешканців області здійснювали незаконне придбання спирту, з якого виготовляли алкогольні напої та продавали їх.
У період протиправної діяльності, з березня 2019 року по березень 2020 року, організованою групою виготовлено, транспортовано та збуто фальсифікованих алкогольних напоїв в кількості понад 43 тонни на загальну суму більше 1,7 млн грн.
 

В ході проведення обшуків у місцях виробництва виявлено та вилучено обладнання та сировину для незаконного виготовлення алкогольних напоїв та  готову до збуту продукцію загальною орієнтовною ринковою вартістю 1,2 млн грн. На вилучене майно накладено арешт. 
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Валерій Мушинський, наразі викритим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.28 ч.1 ст.204, ч.3 ст.28 ч.2 ст.204 (незаконне виготовлення алкогольних напоїв, зберігання з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, їх транспортуванні, а також збут, вчинені організованою групою осіб) КК України.
 

У кримінальному провадженні проводиться комплекс заходів, спрямованих на завершення досудового розслідування.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1762