Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2020

На Хмельниччині місцева прокуратура вимагає розірвання незаконних договорів оренди землі сільськогосподарського призначення вартістю 5,3 млн грн

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин.
 

В межах реалізації представницьких повноважень, Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено порушення при використанні землі на території Теофіпольського району.
 

Встановлено, що Теофіпольською райдержадміністрацією неправомірно, всупереч вимогам земельного законодавства в оренду одному із сільськогосподарських підприємств передано чотири земельних ділянки загальною площею 90 га.
 

При прийнятті зазначеного розпорядження та укладенні договорів оренди райдержадміністрація перевищила свої повноваження та без проведення земельних торгів передала ділянки у користування як землі нерозподілених (невитребуваних) паїв.
 

Разом з тим, вказані землі не були включені до площ ріллі, що підлягає розподілу, та взагалі не розпайовувалась між окремими громадянами.
 

Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання незаконним та скасування розпорядження голови районної державної адміністрації, а також визнання договорів оренди землі вартістю близько 5,3 млн грн недійсними.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Ігор Барахтенко, позов прокурора перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1836