Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2020

На Хмельниччині трьох жінок, серед яких заступниця головного лікаря перинатального центру, підозрюють у торгівлі дитиною

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми та притягнення винних до відповідальності.
 

За процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції України в області трьом жінкам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 149 (замах на торгівлю людиною), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) КК України.
 

Досудовим розслідуванням встановлено, що у жовтні минулого року 25-річна вагітна мешканка Кіровоградської області приїхала народжувати у Хмельницький міський перинатальний центр. Народжувала вона під чужим даними – ім’ям 29-річної вінничанки, яка за заздалегідь розробленим планом мала забрати  новонароджену дитину собі.
 

Організатором цієї схеми стала заступниця головного лікаря перинатального центру, яка використовуючи своє службове становище, підробила ряд документів, відповідно до яких матір’ю дитини була записана не породілля, а інша жінка.
 

Стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на встановлення усіх обставин кримінального правопорушення та завершення досудового розслідування.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1892