Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2020

Старокостянтинівська місцева прокуратура вимагає збільшення розміру орендної плати за використання 104 га землі

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, проводять роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Як повідомив заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Сергій Комонюк, прокуратурою виявлено факт суттєвого заниження орендних платежів за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення на території однієї із об’єднаних територіальних громад Красилівського району.
 

Встановлено, що на підставі договору оренди, укладеного в 2008 році, сільськогосподарському товариству для ведення товарного сільськогосподарського виробництва надано 104 га землі.
 

За використання вказаної земельної ділянки орендар сплачував до бюджету 17 тис грн щорічно.
 

З часу укладення договору нормативна грошова оцінка земельної ділянки суттєво змінилась та на даний час складає майже 3,7 млн грн, а тому розмір орендної плати підлягає перегляду.
 

З огляду на викладене, місцевою прокуратурою ініційовано питання про приведення передбаченої договором плати за землю у відповідність до вимог чинного законодавства та досудове врегулювання вказаного спору.
 

Товариство добровільно вносити змінити до вказаного договору оренди відмовилося, а тому місцевою прокуратурою вживаються заходи представницького характеру та заявлено позов про збільшення розміру орендної плати до 74 тис грн.
 

Позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1934