Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2020

На Хмельниччині за втручання прокуратура до державної власності повернуто земельну ділянку водного фонду вартістю понад 5 млн грн

Завдяки вжитим Кам`янець-Подільською місцевою прокуратурою заходам представницького характеру забезпечено реальне виконання рішення суду про повернення до державної власності земель водного фонду.
 

Встановлено, що розпорядженням Новоушицької районної державної адміністрації у 2011 році затверджено проект землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства на території Березівської сільської ради Новоушицького району.
 

Вказана земельна ділянка знаходиться в межах прибережної захисної смуги річки Дністер (Дністровського водосховища) та відноситься до земель водного фонду, відтак правом розпоряджатись нею наділена лише обласна державна адміністрація.
 

Як повідомив керівник Кам`янець-Подільської місцевої прокуратури Олександр Гончар, за позовом прокуратури розпорядження райдержадміністрації, прийняте з перевищенням повноважень, визнано незаконним та скасовано, а державний акт на право власності на землю недійсним.
 

На виконання рішення суду у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно скасовано право приватної власності на вказану земельну ділянку водного фонду вартістю більше 5 млн грн та її повернуто державі в особі Хмельницької обласної державної адміністрації.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1628