Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2020

Правоохоронцями Хмельниччини викрито трьох місцевих мешканців, які вимагали у підприємця півмільйона гривень (ФОТО)

За ефективного процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, працівниками слідчого управління Головного управління Національної поліції в області спільно із співробітниками управління стратегічних розслідувань в області ДСР Національної поліції України, в результаті проведення комплексу негласних слідчих (розшукових) дій в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України, викрито трьох мешканців обласного центру, які займались вимаганням грошових коштів.
 

Кошти у сумі 540 тис гривень зловмисники вимагали у місцевого підприємця.
 

Свої вимоги спільники ставили при кожній зустрічі та під час чергової з них перейшли до застосовування фізичного насильства. Вони нанесли тілесні ушкодження дружині підприємця та погрожували подальшою фізичною розправою у разі ненадання коштів.
 

Побоюючись за своє життя та здоров’я, потерпілий був змушений виконувати незаконні вимоги. Частину коштів він перерахував на банківський рахунок, вказаний зловмисниками. Решту коштів чоловік передав вимагачам у обумовленому ними місці, яке згодом виявилось підпільним гральним закладом.
 

Після передачі готівки вимагачів викрито правоохоронцями та затримано у порядку ст. 208 КПК України.
 

Наразі вирішується питання щодо повідомлення вказаним особам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб з погрозою вбивства) та обрання запобіжного заходу.
 

У кримінальному провадженні тривають слідчі дії.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2061