Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2019

На Хмельниччині прокуратура вимагає визнати недійсними угоди, якими неправомірно збільшено ціну закуплених на 700 тис грн паливно-мастильних матеріалів

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог законодавства при проведенні публічних закупівель паливно-мастильних матеріалів на суму понад 700 тис грн.
 

Встановлено, що у лютому цього року тендерним комітетом управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради розглянуто пропозиції постачальників та визначено переможця відкритих торгів, з яким укладено договір про закупівлю за бюджетні кошти близько 30 тис літрів бензину та дизельного палива.
 

Після проведення відкритих торгів, всупереч норм Закону України «Про публічні закупівлі» та положень укладеного договору, без будь-яких належних на те підстав, між замовником та постачальником укладено додаткові угоди, якими поступово ціну за одиницю товару збільшено.
 

Разом з тим, обсяги пального, що планувалось закупити, зменшено майже на 4,5 тис літрів.
 

Внаслідок укладення додаткових угод ціна пального стала вищою.
 

Водночас, ринкові ціни на паливо з часу проведення закупівлі та до моменту укладення додаткових угод суттєво не змінились.
 

Тому, як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Юрій Вятровський, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання зазначених додаткових угод до договору про закупівлю товарів недійсними.
 

Позов прокурора перебуває на розгляді в господарському суді Хмельницької області.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1597