Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2019

Повернути до державної власності землі вартістю півмільйона гривень у судовому порядку вимагає Кам’янець-Подільська місцева прокуратура

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури продовжують активну роботу щодо забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Встановлено, що наказами Головного управління Держгеокадастру в області затверджено документацію із землеустрою та прийнято рішення про передачу громадянам для ведення особистого селянського господарства 11 земельних ділянок, які розташовані за межами населених пунктів Зіньковецької сільської ради Кам’янець-Подільського району.
 

Вказані землі тривалий час на праві постійного користування належали професійно-технічному навчальному закладу. Однак у 2003 році на підставі розпорядження Кам’янець-Подільської  районної державної адміністрації земля, яка 20 років належала начальному закладу, передана до складу земель запасу Зіньковецької сільської ради Кам’янець-Подільського району.
 

За активної участі прокуратури, яка здійснила вступ у розгляд судом справи за позовом державного навчального закладу, вказане розпорядження визнано незаконним та скасовано.
 

Разом з тим, за цей час Головним управлінням Держгеокадастру в області було прийнято рішення про передачу частини цієї землі у приватну власність.
 

«Реагуючи на виявлені порушення та діючи на захист інтересів держави, прокуратурою до суду подано позовні заяви з вимогами визнати зазначені накази Головного управління Держгеокадастру в області про надання у власність 11 земельних ділянок вартістю півмільйона гривень недійсними та витребування землі на користь закладу освіти», - повідомив керівник Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Олександр Гончар.
 

Позови прокуратури перебувають на розгляді у Кам’янець-Подільському міськрайонному суді Хмельницької області.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2095