Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2019

За шахрайство в особливо великих розмірах хмельничанина засуджено до 6 років ув’язнення

Працівниками Хмельницької місцевої прокуратури у суді доведено вину 31-річного мешканця обласного центру у вчиненні шахрайства.
 

У результаті проведеного, за процесуального керівництва місцевої прокуратури, слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області досудового розслідування встановлено, що у 2015 році зловмисник неправомірно заволодів 2,5 млн грн мешканців м. Хмельницького.
 

Реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на власне збагачення за рахунок інших осіб, шахрай ошукав одного чоловіка на 1,7 млн грн, а подружжя хмельничан майже на 800 тис грн.
 

Аби створити враження «надійного та вигідного партнера», він демонстрував «своїм клієнтам» наявність валюти та провів кілька операцій по її обміну, до того ж за курсом, значно нижчим від ринкового.
 

Зловживаючи довірою, зловмисник під приводом обміну валюти заволодів коштами потерпілих та обіцяв за кілька днів їх повернути. Жодних намірів повертати ці кошти зловмисник не мав, так як і не мав реальної можливості здійснити обмін валюти.
 

Як повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах та повторно) КК України.
 

Вироком Хмельницького міськрайонного суду засудженому призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 

Окрім того, на користь потерпілих стягнуто 2,5 млн грн матеріальної шкоди.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2381