Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2019

На Хмельниччині прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом збільшення ціни газу, закупленого для закладів освіти

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини проводять роботу із захисту інтересів держави під час використання бюджетних коштів, у тому числі під час проведення публічних закупівель.
 

Так, Городоцькою місцевою прокуратурою встановлено, що у лютому 2018 року відділом освіти, молоді та спорту Ярмолинецької райдержадміністрації укладено з газопостачальним підприємством договір про постачання газу для навчальних закладів.
 

Після цього сторонами укладено ще ряд додаткових угод, якими поступово збільшено ціну газу. Обґрунтуванням для подорожання газу вперше слугувало покращення якості предмета закупівлі, в інших угодах зміна ціни здійснювалась без будь-якої аргументації.
 

Внаслідок укладення таких додаткових угод ціна газу зросла майже на 4 тис грн за 1 тис куб м (із 11196 грн до 15115,2 грн за 1 тис куб м), а обсяги закупленого газу від запланованих зменшились на 19 тис куб м.
 

Окрім того, ще однією додатковою угодою дію договору про постачання газу неправомірно пролонговано на 2019 рік.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Сергій Стецюк, за вказаним фактом прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 (зловживання службовим становищем) КК України.
 

Проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчому відділу Ярмолинецького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2050