Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2019

За принципової позиції прокуратури мешканця м. Полонне, який посягав на життя поліцейського, засуджено до 12 років ув’язнення

Працівниками прокуратури Хмельницької області у суді доведено вину 23-річного мешканця м. Полонне, який посягав на життя дільничного офіцера поліції.
 

Досудовим розслідуванням, яке за процесуального керівництва прокуратури області здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що зловмисник був знайомий з правоохоронцем, якого намагався вбити.
 

Попередньо дільничний проводив перевірку за фактом крадіжки мобільного телефону та викликав чоловіка у відділення поліції для надання пояснень.
 

У січні минулого року, повертаючись додому після несення служби, у центрі м. Полонне поліцейський помітив чотирьох молодиків, які розпивали алкогольні напої поблизу пам’ятника Лесі Українки.
 

На зауваження щодо розпивання алкоголю у громадському місці та вимогу припинити вказані дії компанія не відреагувала, а от правопорушник, який уже був знайомий з поліцейським, маючи власну образу, з метою помсти за виконання службових обов’язків, вирішив його вбити.
 

Реалізуючи свій злочинний умисел, непомітно для правоохоронця він дістав зі своєї куртки кустарно виготовлений господарський ніж та наніс ним удар в область грудної клітини, ушкодивши легені.
 

Життя поліцейського врятовано лише завдяки своєчасно наданій медичній допомозі.
 

Обвинувачами в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 348 КК України (замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку із виконанням ним службових обов’язків).
 

Вироком Ізяславського районного суду Хмельницької області за принципової позиції сторони обвинувачення засудженому призначено покарання у виді 12 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2354