Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2019

На Хмельниччині за позовом місцевої прокуратури до бюджету стягнуто понад 100 тис грн за неправомірне використання землі

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних та бюджетних правовідносин, у тому числі заходами представницького характеру.

Так, за результатами розгляду позовної заяви Шепетівської місцевої прокуратури господарським судом Хмельницької області ухвалено рішення про стягнення до бюджету Славутської міської ради 127 тис. грн. збитків, завданих використанням земельних ділянок без правоустановчих документів.

Вставлено, що одне із приватних підприємств, яке є правоволодільцем нежитлових приміщень у м. Славута, використовує для обслуговування цієї нерухомості 30 тис. кв м землі комунальної власності.

Водночас землекористувач, попри наявність розпорядження органу місцевого самоврядування на виготовлення технічної документації щодо встановлення меж цих земельних ділянок в натурі, свої зобов’язання не виконав.

Відтак, товариство тривалий час фактично використовувало ділянку без правовстановлюючих документів, а тому бюджет міста недоотримував кошти у вигляді плати за землю.

З метою припинення вказаних порушень місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення з недобросовісного землекористувача збитків, завданих територіальній громаді неправомірним використанням землі.

«Завдяки послідовній та принциповій позиції місцевої прокуратури інтереси держави відновлено. Рішення суду на сьогодні виконано в повному обсязі» – повідомив перший заступник керівника Шепетівської місцевої прокуратури Олександр Базан.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області
 

кількість переглядів: 1885