Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2019

Органи прокуратури Хмельниччини вимагають повернення шкоди, заподіяної бюджету через службову недбалість посадовця

Органами прокуратури при здійсненні нагляду за додержанням законів під час проведення досудового розслідування постійно приділяється увага відшкодуванню шкоди, заподіяної державі внаслідок вчинення кримінальних правопорушень.

Відтак, Кам’янець-Подільським міськрайонним судом в рамках кримінального провадження ухвалено рішення відносно голови Кам’янець-Подільської районної виборчої комісії за вчинення службової недбалості під час проведення чергових виборів депутатів місцевих рад.

Встановлено, що голова виборчої комісії під час проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, будучи службовою особою, з одним із приватних підприємців підписала договір про надання послуг з облаштування кабін для таємного голосування на дільничних виборчих комісіях у кількості 328 штук на загальну суму 92 168 гривень.

Водночас, не перевіривши стан виконання підрядником договірних зобов’язань щодо фактичного облаштування кабін для голосування, одразу підписала акт прийняття-здачі (надання послуг) та провела перерахунок грошових коштів на банківський рахунок останнього.

У свою чергу виконавець робіт, не маючи наміру виконувати означені угодою роботи, підробив акт приймання-передачі виконаних робіт (послуг) та, як наслідок, за рахунок бюджету отримав неправомірну вигоду у вищевказаному розмірі.

Вину обох учасників, злочинними діями яких державному бюджету заподіяно збитки, доведено в суді.

Діючи на захист інтересів держави, Кам’янець-Подільська місцева прокуратура звернулася до суду з позовом про повернення до місцевого бюджету привласнених внаслідок вчинення службової недбалості, підроблення та використання офіційних документів коштів.

На сьогодні справу призначено судом до розгляду.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1807